Bikepark Allride

Ongestoord en specifieke bezig met de mountainbike specifieke skills. Dat was en is nog altijd de gedachte achter het Bikepark Allride. Zo vaak werd een clinic verstoord door drukte van andere mountainbikers, loslopende honden of complete sportteams die, in het kader van teambuilding, zonder helm op door het bos aan het jagen waren. 

Nu niet meer. In Wilsum, waar het bikepark gevestigd is, kan er ongestoord en oneindig in beide richtingen op gespeeld, geoefend en getraind worden.

Het bikepark kent 2 heuvels (een hoge en een lage) waarop verschillende trails aangelegd zijn. Klimmen en dalen, met of zonder bochten. Oefeningen om te leren remmen… of juist níet. Bochten in alle soorten en maten. Een rockgarden. Een handvol drop-offs in verschillende hoogtes en aanrijlijnen. Switchbacks. Nog meer switchbacks. Een trap van bielzen. Hops. Een klein trailtje met bochten, kuilen, pumps, drops en klimmen. Een pumptrack met daarin kleine én grotere sprongen of gewoon een rondje zorgeloos pumpen.

 

Auto op de parkeerplaats, omkleden naast de auto en na een stuk fietsen weer koud en vies de auto in gaat niet gebeuren. Naast de technische elementen buiten, heeft Allride ook de complete voorzieningen onder dak. Verzamelen gebeurt in de presentatieruimte, waar ruimte is voor ±25 personen. Naast het serveren de koffie voor en na de clinic kan je hier ook terecht voor de aanschaf van Birzman, Muc-Off, ION en Transition.

Naast de presentatie ruimte beschikt Allride ook over een volledig ingerichte workshop, waar technisch malheur gefixt kan worden. Zijn er 2 kleedkamers (dames/heren) met 3 douches en 2 wc’s en voldoende ruimte om je om te kleden. 

In het Bikepark Allride worden de level 1, level 2 en level 3 technische mountainbike clinics gegeven. In de workshop vindt de workshop sleutelen plaats en trainen en voeden in de presentatie ruimte. De verschillende arrangementen zoals de bike & bbq of verschillende jeugdkampen worden ook hier in Wilsum georganiseerd.